V8 - repetition av bråk

Några har inte lämnat inlämningsuppgiften i problemlösning från förra veckan. Gör det! Kom gärna på studietiden om du behöver hjälp.  

Vi har slutat med de fasta läxorna i boken. Lämna in läxhäftet så jag kan titta igenom det. Efter lovet blir det en annan typ av läxor.

Vi hade litet ont om tid när vi gjorde bråkavsnittet för Jul. Därför repeterar vi bråken under veckan före sportlovet. Efter lovet börjar vi med procent och då är det bra om bråkräkningen sitter.

Börja med att fundera över vad du behöver öva på. Skriv en plan för ditt arbete dessa tre lektioner (en vecka). Du kan titta på målen, eller i boken eller på ditt gamla prov för att få reda på vad du behöver öva på. Proven finns i en pärm - fråga Håkan.

Du kan jobba med uppgifter i boken. Men du kan också göra övningar som finns på wikiskola. Du hittar dem på denna sida. Du får själv kontrollera om du har gjort övningen tidigare. Spara gärna det du gör i din portfolio.

En av lektionerna kommer vi att ägna åt skrivövningar om bråk.

Mot slutet av veckan bör det komma en kort genomgång av problemlösningsuppgifterna...


Terminsplanering

En ungefärlig planering av resterande termin. Om ni har synpunkter tar vi upp det till diskussion. jag ill gärna höra vad ni anser om detta.

vecka och ämnesområde
v8   Repetition av bråk
v9   Sportlov
v10 Procent
v11 Procent
v12 Procent
v13 Prov
v14 Problemlösning
v15 Påsklov
v16 Algebra och ekvationer
v17 Algebra och ekvationer
v18 Algebra och ekvationer
v19 Prov
v20 Drömresan
v21 Drömresan
v22 Problemlösning
v23 Problemlösning
v24 Avslutning

Nyprov i statistik på måndag

Du som finns på listan nedan var inte med på statistikprovet. Du ska göra statistikprovet på omprovstiden (V8) på måndag kl 15.30-16.30.


7:1

Ingen

7:2

Frida

Petter

Simon W

7:3

Mathilda

7:4

Felix


V7 - problemlösning

Rätta svar till provet
Det finns inga rätta svar men det finns en bedömningsmall.  7:1 och 7:3 hittar den här och 7:2 och 7:4 hittar den här.

Titta på den och jämför med ditt eget prov så får du ett hum om hur duktig du var. Alla har klarat provet och många hade omdömet Bra.

Problemlösning
Ni ska lämna in snygga lösningar på tre problem. Sista dag för inlämningen är på fredag kl 23.59. Deadline är alltså vid midnatt fredagen den 13 februari.

Uppgifterna finns här.

Denna vecka samlar jag in läxböckerna för att tita igenom vad ni gjort.

RSS 2.0