V14 - procent och terminsplanering

Dags att börja plugga procent på allvar. Provet gårt av stapeln på måndagen i vecka 17.

Läxan denna vecka är att visa utförliga lösningar till problemet 42% av 250 kronor. Det går att lösa på minst fyra olika sätt. Visa gärna så många du kommer på. Läxan ska lämnas in, helst mejlas till mig.

Beting: Du bör lösa minst 20 uppgifter i boken denna vecka. Det mesta av detta får du göra hemma men en del hinner du på lektionen.

Hemuppgift till 7:1 under tisdagens utvecklingssamtal: Räkan uppgifter till ditt beting (se ovan).

v14 Procent
v15 Påsklov
v16 Procent
v17 Prov 
v18 Algebra och ekvationer
v19 Algebra och ekvationer
v20 Algebra och ekvationer
v21 Prov 
22 Drömresan
v23 Drömresan
v24 Avslutning

V12-13 - bedömningssamtal

Under det att jag håller bedömningssamtal kan ni andra arbeta med denna övning. Den finns i datorn eller på papper för den som vill.

Håkan VAB:ar

Skåpet i grupprummet innehåller ett kopieringspapperslock märkt procent. Där finns uppkopierade blad varav ett handlar om procent. Där är kvadrater och tringlar och man ska ta hälften och hälften igen....

Eleverna kan gärna börja (eller fortsätta) med de känguruuppgifter (Benjamin) som ligger på hurtsarna under tavlan. 

V11 - procent

V 13 på måndagen kommer vi att ha ett traditionellt prov. Det vet ni sedan tidigare. Jag vill bara påminna.

Jobba efter er egen planering. ni kommer att behöva jobba mycket hemma eftersom jag vill använda en stor del av lektionerna til lpraktiska aktiviteter.

Vi kommer att öva på gamla känguruprov. Det gör vi sista kvarten en del lektioner. Torsdagen den 19 mars ska vi deltaga i det årliga Kängurutestet.

OBS!
Temat om elevaktiva utvecklingssamtal som pågår vecka 12-13 blir mer omfattande än vad jag trodde. Därför kommer vi att få planera om litet. mer info kommer snart.

Känguru
Nästa vecka, torsdagen den 19 mars kl 13-14 ska vi delta i en lättsam tävling. Den heter Känguru och pågår samtidigt i många länder. Läs mer.


v10 - nu börjar vi med procent

Nu ska vi jobba med procent till och med vecka 12 när vi har prov. Vi börjar med att titta på en 15 min lång powerpoint som sammanfattar vad ni behöver kunna. Därefter får ni kika i boken och planera hur ni tänker lägga upp ert arbete. tänk på att avsätta tid för sådan aktiviteter som jag lägger in då och då.

wikiskola.se har blivit mer överskådlig. två klick och du är på denna sida som berättar vad vi kommer att jobba med. Fler förenklingar är på gång!

Några har inte lämnat inlämningsuppgiften i problemlösning från förrförra veckan. Gör det! Kom gärna på studietiden om du behöver hjälp.  


RSS 2.0