testhej

V23 Algebra

Ni kommer att ha vikarier på några lektioner eftersom jag åker in till stan på äventyr med sjurna. Fortsätt att räkna efter betinget. Betingen finns här.

6.2 har prov på onsdag. 6:1 och 6:3 har prov på fredag.

V21 - algebra

Om att få hjälp på lektionen.

Betingen hittar ni här.

V19 - vi jobbar på

Räkna uppgifterna i betinget som du väljer på denna sida.

Det är prov  nästa vecka. Det är flyttat pga SSM.

6:2 på tisdagen. 6:1 och 6:3f på fredagen

V17 - Procent

Vi har börjat arbeta efter dett beting som finns på wikiskola.se. Du får välja att arbeta efter något av tre beting som finns. 6:1 har hunnit göra sitt beting under veckan men klass 6:2 och 6:3f hade få eller inga lektioner i veckan och får jobba på förra veckans beting.

V16 - skala, vikt och volym

Det är prov redan på onsdag v17. Det är nästa vecka det! Provet handlar om kapitel sju i boken.

Vi har en del kvar att jobba med inna nprovet. Skala, vikt och volym bör vi hinna med.

jag hoppas att det går bra på provet trots att vi har skyndat genom kapitlet. Det mesta verkar ha varit repetition för er. Tid oc hhastighet har de flesta koll på. Jag tror ni kan ganska mycket vikt och volym sen tidigare. Det verkar som att skalan är knapigare för några av er. Öva särskilt på det i så fall.

V14 -Skala och terminsplanering

Nu startar vi ett nytt område. Det heter Skala.

Läxan denna vecka är....

Beting: Du bör lösa minst 20 uppgifter i boken denna vecka. Det mesta av detta får du göra hemma men en del hinner du på lektionen.

Hemuppgift till 6:3f under tisdagens utvecklingssamtal: Räkna uppgifter till ditt beting (se ovan).

vecka och ämnesområde
v14 Enheter och skala
v15 påsklov
v16 Enheter och skala
v17 Prov
v18 Procent
v19 Procent
v20 Prov
v21 Algebra
v22 Algebra
v23 Prov
v24 Avslutning


V12 - mest tema om utvecklingssamtal

Under det att jag håller bedömningssamtal kan ni andra arbeta med denna övning. Den finns i datorn eller på papper för den som vill.

Håkan VAB:ar

Sexorna kan göra Arbetsblad 6:16 som finns inplastat i en kopieringskartong märkt aritmetik i skåpet i grupprummet. Ta kkopior till alla eleverna. kanske finns Arbetsblad 6:15 också där som backup.

Om det blir tid över klan de arbeta vidare med de Känguruuppgifter som kallas benjamin och finns uppkopierade på hurtsarna under tavlan. En plaastmapp per klass. Eleverna har redan börjat arbeta med detta men de är inte klara.

V11 - prov på onsdag

Det blir ett ganska litet och lätt prov. Tag det inte alltför allvarligt men gör ditt bästa!

OBS!
Temat om elevaktiva utvecklingssamtal som pågår vecka 12-13 blir mer omfattande än vad jag trodde. Därför kommer vi att få planera om litet. mer info kommer snart.

Känguru
Nästa vecka, torsdagen den 19 mars kl 13-14 ska vi delta i en lättsam tävling. Den heter Känguru och pågår samtidigt i många länder. Läs mer.

V10 - forts m tal o sånt

Mest kommer ni att få räkna i boken på egen hand.

Men det finns en sak som vi behöver gå igenom och det är multiplikation med tvåsiffrigas tal. Det finns två metoder och jag vill visa den som ibland kallas skriftlig huvudräkning.

Och mot slutet av veckan måste ni få se ne sammanfattning av vad man behöver kunna inför provet


V8 - Mer tal och räkning

Ny bok!
Nu ska vi äntligen samla in höstterminens böcker. Men kolla in terminsplaneringen från föregående inlägg; vi kommer att hinna med denna bok också. 


Varje bok börjar med ett avsnitt om tal och räkning. Det är matematikens grunder. Något man måste öva egelbundert för att det ska underhållas. Denna gång kommer vi att öva särskilt mycket på att multiplicera med tiotal.  Du kan se hur det vi gör passar in med övriga mål genom att titta på denna sida. Det vi ska göra syns lätt genom att det är mörkrött på ordet 6b. Du ser vad jag menar på sidan. håll utkik efter de röda punkerna.

Planera
Som vanligt tycker jag att du ska göra en planering över hur du ska lägga upp dina studier på detta område. Skriv en sådan innan du börjar. Titta på wikiskola, titta i boken tänk efter. Du kan även titta på ditt gamla prov om du pratar med Håkan.


 


Terminsplanering

En ungefärlig planering av resterande termin. om ni har synpunkter tar vi upp det till diskussion. jag ill gärna höra vad ni anser om detta.

vecka och ämnesområde
v8 Mer om tal
v9 sportlov
v10 Mer om tal
v11 Prov
v12 Enheter och skala
v13 Enheter och skala
v14 Prov
v15 påsklov
v16 Procent
v17 Procent
v18 Prov
v19 Algebra
v20 Algebra
v21 Prov
v22 Problemlösning
v23 Problemlösning
v24 Avslutning

Nyprov Statistik

Du som finns på listan nedan var inte med på statistikprovet. Du ska göra statistikprovet på omprovstiden (V8) på måndag kl 15.30-16.30.


6:1

Patrik

Charlie

6:2

Elias

Johanna

Niki

Sandra

6:3

Nima


V7 - problemlösning

Nytt område
Vi ska jobba med kapitel 5 denna vecka.

Vi är alltså färdiga med statistiken.

Nästa vecka börjar vi med ett nytt område på riktigt: i den nya boken.

Jag kommer att göra en genomgång av metoder för problemlösning.

Denna vecka samlar jag in läxböckerna för att titta igenom vad ni gjort.

Titta gärna igen på den powerpoint vi tittat på i klassen.

Inlämningsuppgift
Ni har en inlämningsuppgift också. Ni ska skriva en fyllig, detaljerad, snygg, logisk och pedagogisk lösning till ett av problemen i boken. Gör ert bästa. Ni ska förklara hur ni tänker. Det kan till exempel vara så att ni ritar en bild. Självklart kan ni göra redovisningen i datorn och mejla till mig.

Förslag på uppgifter att redovisa: Någon av uppgifterna 10 - 54. De allra första är för enkla för att det ska bli meningsfullt.

Uppgiften ska vara klar och inlämnad på fredag den 13 februari. mejla den till mig, haeld_s@edu.sollentuna.se

Rätta svar till provet
Det finns inga rätta svar men det finns en bedömningsmall. titta på den och jämför med ditt eget prov så får du ett hum om hur duktig du var. Alla har klarat provet och många hade omdömet Bra.

Läxan
Läxan till denna vecka är nummer 14. Dte är den sista löäxan ur boken. i fortsättningen kommer det att vara en annan typ av läxor. ni kommer att få en uppgift som är av klurigare sort. Och den ska redovisas noga.

RSS 2.0