V8 - Mer tal och räkning

Ny bok!
Nu ska vi äntligen samla in höstterminens böcker. Men kolla in terminsplaneringen från föregående inlägg; vi kommer att hinna med denna bok också. 


Varje bok börjar med ett avsnitt om tal och räkning. Det är matematikens grunder. Något man måste öva egelbundert för att det ska underhållas. Denna gång kommer vi att öva särskilt mycket på att multiplicera med tiotal.  Du kan se hur det vi gör passar in med övriga mål genom att titta på denna sida. Det vi ska göra syns lätt genom att det är mörkrött på ordet 6b. Du ser vad jag menar på sidan. håll utkik efter de röda punkerna.

Planera
Som vanligt tycker jag att du ska göra en planering över hur du ska lägga upp dina studier på detta område. Skriv en sådan innan du börjar. Titta på wikiskola, titta i boken tänk efter. Du kan även titta på ditt gamla prov om du pratar med Håkan.


 


Terminsplanering

En ungefärlig planering av resterande termin. om ni har synpunkter tar vi upp det till diskussion. jag ill gärna höra vad ni anser om detta.

vecka och ämnesområde
v8 Mer om tal
v9 sportlov
v10 Mer om tal
v11 Prov
v12 Enheter och skala
v13 Enheter och skala
v14 Prov
v15 påsklov
v16 Procent
v17 Procent
v18 Prov
v19 Algebra
v20 Algebra
v21 Prov
v22 Problemlösning
v23 Problemlösning
v24 Avslutning

Nyprov Statistik

Du som finns på listan nedan var inte med på statistikprovet. Du ska göra statistikprovet på omprovstiden (V8) på måndag kl 15.30-16.30.


6:1

Patrik

Charlie

6:2

Elias

Johanna

Niki

Sandra

6:3

Nima


V7 - problemlösning

Nytt område
Vi ska jobba med kapitel 5 denna vecka.

Vi är alltså färdiga med statistiken.

Nästa vecka börjar vi med ett nytt område på riktigt: i den nya boken.

Jag kommer att göra en genomgång av metoder för problemlösning.

Denna vecka samlar jag in läxböckerna för att titta igenom vad ni gjort.

Titta gärna igen på den powerpoint vi tittat på i klassen.

Inlämningsuppgift
Ni har en inlämningsuppgift också. Ni ska skriva en fyllig, detaljerad, snygg, logisk och pedagogisk lösning till ett av problemen i boken. Gör ert bästa. Ni ska förklara hur ni tänker. Det kan till exempel vara så att ni ritar en bild. Självklart kan ni göra redovisningen i datorn och mejla till mig.

Förslag på uppgifter att redovisa: Någon av uppgifterna 10 - 54. De allra första är för enkla för att det ska bli meningsfullt.

Uppgiften ska vara klar och inlämnad på fredag den 13 februari. mejla den till mig, haeld_s@edu.sollentuna.se

Rätta svar till provet
Det finns inga rätta svar men det finns en bedömningsmall. titta på den och jämför med ditt eget prov så får du ett hum om hur duktig du var. Alla har klarat provet och många hade omdömet Bra.

Läxan
Läxan till denna vecka är nummer 14. Dte är den sista löäxan ur boken. i fortsättningen kommer det att vara en annan typ av läxor. ni kommer att få en uppgift som är av klurigare sort. Och den ska redovisas noga.

RSS 2.0