Brev från ledningen

God Fortsättning!

Nu har vi haft en skön ledighet och satt igång vårterminen med full kraft. Det kommer att hända en hel del även denna termin, en del av det vill vi berätta om här:

Ny skolassistent

Agneta Wiberg började hos oss direkt vid terminsstarten. Hon kommer att bemanna expeditionen och arbeta 75 %. Exakta tider meddelas senare.  Agneta har kommit igång bra och redan hoppat in och hjälpt till på fritids också. Agneta nås via växelnumret 594 822 80.

Öppet Hus den 7 februari

Lördagen den 7 februari mellan kl 09.00 och 12.00 har vi öppet hus på skolan. Alla som vill se hur vi har det, oavsett om man har barn på skolan idag eller inte, är välkomna.  Vi håller lektioner du får vara med på och vi har ett informationsmöte kl 11.00, främst för dem som inte känner till så mycket om Norrvikens skola och funderar på att låta sitt barn gå här. Kl 12-12.40 har vi extra information för de som har barn som ska börja Förskoleklass.

Eleverna är lediga på måndagen den 9 februari (studiedag för lärarna). Kompensation för Öppet Hus får eleverna i form av ledighet dagen efter Annandag Påsk.

Skolmässa

Lördagen den 24 januari finns vi med på Skolmässan i Stinsen hela dagen. Ledningen, några lärare och fritidspedagoger finns på övervåningen i köpcentret från 11 till 16. Besök oss gärna.

Verksamhetsbesök

Politiker och tjänstemän från Sollentuna kommun besöker skolan den 27 januari och kommer att träffa ledning, personal, elever och föräldrar.

Antal elever och kösituationen

Skolan har blivit populärare än någonsin och vi har köer till de flesta årskurser. Hur långa köerna är i praktiken får vi se när det så kallade Skolvalet sker mellan den 19 januari och den 10 februari. Först då vet vi hur stor andel av de som ställt sig i vår kö som också till slut väljer Norrvikens skola. Fördelning av platser sker sedan under våren. Idag är vi 351 elever (vi har fem nya elever nu till vårterminen) och vi räknar med att bli över 400 till hösten.

InfoMentor P.O.D.B.

Bakom den kryptiska förkortningen döljer sig ett program/system där elever och föräldrar på Internet ska kunna sjukanmäla, se frånvaro, schema, betyg mm. En del funktioner ska vi få igång under vårterminen, andra funktioner sjösätter vi senare. Men vi tror att systemet kommer att underlätta betydligt för både elever och föräldrar.


Agneta Bergström, rektor               Göran Bergström, VD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0