PM julkonserten

  

JULKONSERT PÅ STINSEN

Lör 13 dec kl 15.00 2008

  

I år blir det för första gången för Norrvikens skola Julkonsert på Stinsen. Även denna gång med våra 8 körer, skolbandet och Föräldrakören. Vi tänkte bidra med julstämning från Adventstid till Nyår. Vi har legat i under hösten och hoppas nu på mycket publikJ

  

Det blir även denna gång "öppet genrep". Detta innebär att vem som helst kan komma och lyssna på oss under repetitionerna innan konserten kl 15.00. Jag har gjort i ordning ett schema för de olika körerna när de ska vara på plats. Det gäller att det följs och att alla vet exakt när de ska vara på scenen. Det finns inga minuter över för försening. Det är som vanligt ett tight genrep. Ta kontakt med personalen och de föräldrar som finns på Stinsen och anmäl att ni är där.

  

Genrep: (vara på scenen och gå igenom sina låtar)

12.50-13.05 Föräldrakören

13.10-13.40 Tjejkör 5 + Killkör 5

13.45-14.05 Tjejkör 4 + Killkör 4

14.00-14.20 Kör 6-7

14.25-14.40 Lågkör F-3

  

Som ni märker så går går Tjejkör + Killkör 5 och Kör 6-7´s reptider in i varandra. De ska sjunga en sång tillsammans så de måste vara på scen samtidigt under den låten.

  

Skolbandet kommer att vara med på i stort sätt alla låtar och måste vara på plats redan kl 12.00 för soundcheck. Ta med er pengar eller matsäck till lunch. Det blir en låmg dag för er J

  

Kl 14.50 ska alla körer vara beredda inför starten kl 15.00 på Julkonserten.

  

Klädsel för körerna och skolbandet:

Kör 6-7 - svart, glitter, tomteluva

Tjejkör 5 + Killkör 5 - se separat papper

Tjejkör 4 + Killkör 4 - rött och/eller vitt upptill, mörkt nertill

Lågkör F-3 - finkläder i rött, vitt, grönt, svart

Föräldrakören:

Skolbandet: Svart nertill, vit skjorta, slips

  

Mat:

Ni får ordna med mat hur ni vill. Antingen tar ni med er matsäck, tar med er pengar och äter på någon av Stinsens restauranger eller äter hemma. Ni ser hur schemat ser ut och det viktigaste är att ni håller tiderna. Vad ni göt däremellan är valfritt. Men ni måste alla ta eget ansvar, uppföra er schysst och inte springa omkring. Förhoppningsvis så kommer ni att ha möjlighet att vara i lokalen till vänster om KappAhl. Det finns inte så mycket ljus där nu, men de ska försöka ordna det till dess.

  

OBS!

Lyssna på de vuxna (föräldrar och personal) som är där och hjälper till med att allt ska flyta så bra som möjligt. Det kommer att finnas en ansvarig personal för varje kör som kommer att ge er en klisterlapp med körens färg (se repschemat), för att personalen ska veta vilken kör ni tillhör.

  

Det allra viktigaste att komma ihåg är att komma till Julkonserten och ha roligt. Sjung, spela och visa hur fantastiska och unika ni är på Norrvikens skola. Vi är väldigt stolta över er och som vanligt så är jag tvärsäker på att ni kommer att göra succé även i år.

  

Hör av er vid frågor:

Monicas nås på arb mob 0739-152375, priv mob 0739-423171

eller mejl musicmonica@hotmail.com

  

  

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA

&

VÄL MÖTT PÅ STINSEN LÖR 13 DEC KL 15.00

  

  

  

  

  

  


JULKONSERT

JULKONSERTSTINSENLÖr 13 dec kl 15


Norrvikens skolas åtta körer, skolbandet & Föräldrakören

bjuder på en resa från Advent till Nyår


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA


minitema på måndag och tisdag v 49

Vi kommer att ha ett litet schemabrytande arbete på temat  lika olika i nästa vecka. Temaarbetet pågår i två dagar, måndag och tisdag.

På måndag är vi i skolan mellan 9-15.

På tisdagen samlas vi utanför expeditionen kl 9.30. Därefter åker vi in till stan för att dels besöka utställningen på Armémuséum. Vi tror det fungerar bäst om eleverna har matsäck med sig på tisdag och att de inte har för mycket pengar med sig, 100 kr verkar lagom.


Klassträff v 48

Klassträff
från och med idag har vi mentorstider 20 min på måndag 12.10 och tisdag 8.20.

Markus berättade att hans skor är försvunna sedan i fredags. Både han och andra har märkt att någon flyttar skor. Man kan hitta sina skor uppe vid slöjden och liknande. Det är oacceptabelt att man inte ska få ha sina skor ifred men svårare att göra något åt problemet. Vi börjar med att alla försöker hålla ögonen öppna. Håkan tar också upp frågan i kollegiet.

Vi pratade lite om matteundervisningen. Håkan har tagit del av några synpunkter och om det finns fler välgrundade synpunkter får ni gärna mejla dem. haeld_s@edu.sollentuna.se

Slutligen pratade vi om framtida klassresa. 7:2f har varit mycket framgångsrika i att sälja salami och ordna fika och på så vis redan dragit in cirka 15 000 kr. Alla verkar intresserade av att vi sk göra något liknande men vi hade svårt att komma loss från en föga konstruktiv diskussion där det bollas förslag av typen - vi åker till Brasilien. Vi kan väl försöka ha en målinriktad diskussion i på framtida möten. Försök att inte såga varandras förslag direkt så kanske vi kan enas om något bra.

Snöbollsförbud

Jag skulle gärna berätta om den trolska stämningen med dova ljud och snöbehängda granar utanför skolan men det är annat som påkallar detta inlägg.

Det är inte tillåtet att kasta snöboll i skolan eller under skoltid. Så enkelt är det. när eleverna hade sin första längre rast gick vi ut, alla lediga lärare, och berättade om detta. Trots detta har ett par killar kastat snöboll på de yngre barnen vid upprepade tillfällen och trots tillsägelser. Flera andra har fått varningar.

Jag tror att det skulle vara mycket bra om ni tog en diskussionn om detta hemma. Jag brukar ta upp att det faktiskt händer att barn blir blinda av grus i snöbollar men vid närmare eftertanke minns jag inte längre källan till det påståendet. Mer konkret är att dt är osjysst att ge sig på de yngre barnen samt att det stör undervisningen när det kastas utanför klassrummen.

Kom gärna med kommentarer och diskutera här på bloggen om ni hinner läsa detta innan snön smät bort.

imorgon börjar vi redan 8.20 pga en liten schemaändring. Det blir mentorstid då. Förhoppningsvis startar vi en konstruktiv diskussion om en klassresa i nian.


Caféet är i full gång

Ungdomarna tränar ju mycket och växer samtidigt. Det ställer stora krav på kosten och skoldagen är lång och krävande. Jag vill påminna om att vi har ett café med försäljning av lite olika saker (det varierar) exemeplvis risi frutti. Skicka gärna med barnen pengar så de kan köpa mellanmål. Eller skicka med dem frukt hemifrån.

körschema resterande veckor på året

                KÖR 7

V 47 mån 17 nov kl 11.30-12.10

V 48 tis 25 nov kl 11.00-11.40

V 49 fre 5 dec kl 12.10-12.50

V 50 mån 8 dec kl 13.25-14.05

V 50 tors 11 dec kl 12.40-13.30

V 51 ons 17 dec kl 12.30-13.10


Klassråd v 46

Hur är stämningen i klassen?
Elevrådet
Föräldramötet
Datorerna
Övriga frågor

Provschema

v 44

No

vem

ber

lov

!!!

v 45

  

So alla 7:or

  

v 46

     

v 47

     

v 48

     

v 49

     

v 50

Engelska 7:2, 7:4

Engelska 7:1, 7:3

   

v 51

    

Skol-

avslutning


Skolkläder - dags att beställa

  

Söndag 9/11 - Sista beställningsdag - SKOLKLÄDER

  

Hoppas att ni har haft möjlighet att logga in i skolans webbutik och titta på våra snygga skolkläder. På söndag är det sista dagen som webbutiken är öppen, så passa på  och logga in på:


 http://www.skolgarderoben.se/ och

logga in med skolans kod: NORRV

  

Du beställer och betalar direkt i webbutiken, antingen med kort eller via internetbank. Det går även att välja faktura och betala inom 14 dagar när

Du fått din beställning.


Leverans till skolan: vecka 48-49


OBS! Det går inte att göra beställningar i efterhand utan du måste i så fall vänta till nästa år.Med vänlig hälsning

Skolgarderoben/

RektornOmprovstiden

Vi har en fast tid för omprov. Den är på måndag jämna veckor kl 15.30-16.30. Det innebär att ni har möjlighet att göra omprov i exempelvis matte nu på måndag.

Huvudlöss bland eleverna

                                      Information om huvudlöss.

               Nu förekommer det fall av huvudlöss i skolan.

    Jag ber er därför kontrollera barnets hår och hårbotten.

                                                                                                                                   
Finkam/luskam samt förstoringsglas är två bra hjälpmedel.


Huvudlöss är vanligt bland barn. Tidigare trodde man att det berodde på dålig hygien, så är det inte. Snarare tvärt om - lusen trivs faktiskt bäst i rent hår.

                              Huvudlusen.

Lusen varierar i färg, 2-3 mm. lång platt insekt, utan vingar. Den kan varken hoppa eller flyga. Djuren lever på blod från hårrötterna och biter sig genom huden. Det är betten som kliar och irriterar. Lusen kan leva högst ett dygn utanför hårbotten. Lusäggen är gulvita och "klistras" fast på hårstråna, intill hårbotten. De kallas även gnetter. Äggen är mindre än 1mm. och svåra att upptäcka och att få bort. Löss sprids genom kontakt huvud- huvud.

                           Hur blir lössen så många?

Honlusen parar sig med en hanlus och därefter lägger hon 7-8 ägg/dag. Efter 8 dagar kläcks äggen och ut kommer löss. Efter 10 dagar parar sig honlusen igen och lägger nya ägg. Snabbt blir det många löss. En lus lever ca. 1 mån. i håret.

                                    Symtom.

Oftast orsakar huvudlöss klåda - men inte alltid.

                                  Luskamning.

Det kan vara svårt att upptäcka löss i håret. Undersök först huvudet efter lus och ägg. Leta noga med en tät kam, gärna en luskam. Det finns att köpa på apoteket. Titta särskilt noga i nacke och bakom öron, där äggen ofta sitter på hårstråna.

Kamma håret över ett vitt papper eller över en spegel så syns lössen tydligare.

Gör så här:

1. Börja kamma igenom bakhuvudet. Gör en lodrätt bena och kamma håret åt                        

    vardera sidan.

2. Gör en ny bena alldeles intill den första benan och fortsätt på så sätt kamma

    igenom håret, från sida till sida.

3. Kamma sedan igenom håret uppe på hjässan, noggrant, bena för bena till hela

    håret är genomkammat.

4. Fortsätt sedan kamma håret från pannan till nacken vågrätt och därefter       

    tillbaka igen från nacken till pannan.


                Egenvård/behadling.

På apoteket finns olika typer av receptfria lusmedel, som tar död på löss och ägg.

Du kan köpa och behandla själv. Det är mycket viktigt att följa bruksanvisningen,

och inte minst att fortsätta kamma dagligen, i 14 dagar, om du vill bli av med lössen! Döda ägg kan sitta kvar på hårstråna så det måste klippas bort ibland för att ägget ska försvinna helt.

Behandla alla i en familj som har löss samtidigt. Använd aldrig hårbalsam innan du ska shamponera mot löss. Då verkar lusmedlet sämre. Däremot kan gärna spraybalsam användas de dagar du ska kamma efter du använt lusmedlet, så att t.ex. ett långt hår lättare kan kammas.

Upprepa behandlingen efter 1 v. Då har de ägg som överlevt hunnit kläckas och en ny behandling tar död på de nykläckta lössen.

Man ska inte behandla i förebyggande syfte!  Då blir lössen resistenta mot lusmedlet.


                        Förebyggande.

Löss sprids lätt mellan barn. Det är därför viktigt att behandla om man upptäcker löss. Men även om alla i klassen ska undersökas hemma så är det bara den som har löss som ska behandlas.

Eftersom lusen bara överlever 1 dygn utanför hårbotten är det inte nödvändigt att städa huset, byta sängkläder och mössor mer än vanligt. Vi rekommenderar att eleverna inte byter huvudbonad med varandra och att man kan lägga barnets mössa och borste i frysen.

Om ni upptäcker att ert barn fått huvudlöss är det bra om ni informerar klasslärare eller mig, så vi kan gå ut med allmän information i rätt tid.


                             Viktigt!

Om ni upptäcker löss på ert barn måste en behandling/schamponering och efterföljande luskamning vara gjord innan barnet får gå till skolan.

Efter som det är vanligt att löss sprider sig i skolan kan vi även skicka hem barn som inte är behandlade, om lössen upptäcks i skolan.


Mer information finns på http://www.lusfri.nu/                     Tack för att gott samarbete!

                

                    Louise Arrighi, Skolsköterska


                  Rev.081103


RSS 2.0